Haarden en Kachels

Over ons

René Klein Mentink is de oprichter van Klein Mentink Haarden & Kachels. Na zijn opleiding in 1987 is hij begonnen in een kachelsmederij, waar hij de eerste jaren kachels bouwde. Vervolgens was hij werkzaam in de buitendienst als installateur. Na zijn studie “gevorderde vakbekwaamheid in de metaalnijverheid” werd hij chef werkplaats. In de avonduren heeft hij het diploma technisch tekenaar en zijn ondernemingsdiploma gehaald en deed daarnaast aan productontwikkeling. In opdracht van architecten construeerde René regelmatig kachels en openhaarden. Het technische deel, de uitvoering en de installatie lag daarbij geheel en al bij hem.

In 1997 is René Klein Mentink begonnen als zelfstandig ondernemer. Het verkopen en installeren van haarden en zijn beschikbaarheid voor technisch tekenwerk maken hem tot een specialist op zijn vakgebied. Door zijn jarenlange ervaring wordt hij dikwijls gevraagd om storingen op te lossen. Gerenommeerde kachelbedrijven maken reeds geruime tijd van zijn diensten gebruik. Voor het noodzakelijke onderhoud, het verhelpen van storingen en het verrichten van servicediensten is een onderhoudscontract aan te bevelen. In overleg zijn diverse mogelijkheden bespreekbaar. Een eenmaal vastgelegd contract is per periode aan te passen.

Tijdens een bezoek aan de in 2014 geopende showroom in Herveld krijgt de bezoeker een duidelijk beeld van de stijl en de uitstraling van de getoonde haarden, kachels en schouwen. Tevens is er volop gelegenheid voor een persoonlijk advies. Het plaatsen van dubbelwandige schoorsteenkanalen, het boren in betonnen vloeren en het leggen van gasleidingen behoren tevens tot het vakgebied van René Klein Mentink.
Bij speciale opdrachten werkt René ook samen met een interieurbouwer en een natuursteenbouwer. In samenspraak wordt gekeken wat de mogelijkheden zijn om tot een mooi resultaat te komen. De verzorging van het product is bij René Klein Mentink van het begin tot het einde in goede handen.

Haarden en Kachels
Bel ons op 06 - 22 32 17 93